Recept: Haver-linzenpap

Voedingswaarde per portie

Dit vezelrijke papje is een perfecte en vullende start van elke dag. Je gebruikelijke havermoutpap, maar dan met linzen. Ja echt, en die geven er absoluut geen rare smaak aan hoor! Probeer het vooral eens.

Wat heb je nodig?

  • 40 g rode gedroogde linzen
  • 50 g havervlokken
  • 100 ml kokos keuken (of andere plantaardige kookroom)
  • 300 ml water
  • 2 el zoetstof in poedervorm
  • Eventuele toppings: pindakaas, fruit, honing

Zo maak je het

Doe alle ingredienten (behalve de toppings) in een pannetje en breng dit langzaam aan de kook. Laat het geheel 25 minuten op een laag pitje pruttelen en roer het om de paar minuten goed door.

Schep de pap in een kommetje en beleg met je gekozen toppings. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *