Vezelrijk in de supermarkt – #2

In deze rubriek vind je de (nieuwe) vezelrijke producten die in de supermarkt te vinden zijn. Natuurlijk vertel ik je ook meteen wat ik ervan vindt. Zie je een vezelrijk product in de supermarkt, laat dan vooral je tip achter in de reacties of op mijn Facebook/Instagram pagina’s.

(Deze rubriek is niet gesponsord, maar bedoeld als handige hulp.)

Deze keer heb ik rondgeneusd bij de Jumbo, daar kun je deze producten dus ook vinden.

Zonnatura Ontbijttopping Vezels

Het is de bedoeling dat je een eetlepel van dit product gebruikt om je ontbijt, denk aan kwark of yoghurt, te verrijken met vezels. Ook kun je deze topping mixen door een smoothie of een salade. Een goed initiatief, als je het mij vraagt, en op de ingrediëntenlijst zie ik ook niks geks.

Volkoren mie

Volkoren noedels zijn er al een tijdje, maar volkoren mie had ik nog niet eerder gezien. Gemaakt van 100% volkoren tarwegriesmeel. 🙂

Kokos & Cacao nibs repen

Deze Kokos & Cacao nibs repen zijn 30 gram en bevatten per stuk 144 kcal en 2,9 gram vezels. Zo’n reep bevat natuurlijk ook wel wat suikers (7,4 gram), dus meer dan eentje zou ik als tussendoortje niet eten.

Oats & meal

Hoeveel vezels er uiteindelijk in deze maaltijden zitten weet ik niet precies, maar de basis bestaat uit havergrutten, dus ik denk best veel. De vezels in de havergrutten worden in het geval van de risotto aangevuld met een courgette en champignons en in het geval van de chili met kidneybonen en roerbakgroente. Ga er dus maar vanuit dat je met deze pakketjes een vezelrijke maaltijd op tafel zet!

Dalla Costa peulvruchtenpasta

Peulvruchtenpasta is een bron van vezels, maar vaak niet vezelrijker dan gewone volkorenpasta. Wel is het fijn als je toe bent aan wat meer afwisseling en geef toe, die kleurtjes zien er gewoon super leuk uit.

Activia 100% plantaardig haver

De nieuwe plantaardige “yoghurt” van Activia moest ik natuurlijk proberen en ik ben fan. Deze variant bevat vrij weinig calorieën en wel flink wat vezels, hoewel het grootste deel waarschijnlijk te verklaren is door de toegevoegde inuline die gebruikt is als zoetstof (denk ik). De smaak van deze yoghurt is erg aangenaam en ik zal ‘m ook zeker vaker kopen.

Peak’s Roasted Pulses granola

En dan het meest verrassende product dat ik tegenkwam bij de Jumbo, deze Granola gemaakt met peulvruchten. Deze bevat voor een vierde deel peulvruchten en daardoor ook 18,4 g vezels per 100 g. Ik moet ‘m nog proberen, maar zal zeker laten weten wat ik ervan vind.

Dit was ‘m weer voor deze keer en zoals ik al zei, zie jij een vezelrijk product in de supermarkt dat ik gemist heb, laat het me dan zeker weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *