Vezelrijk in de supermarkt – #1

In deze rubiek vind je de (nieuwe) vezelrijke producten die in de supermarkt te vinden zijn. Natuurlijk vertel ik je ook meteen even wat ik ervan vind. Zie een vezelrijk product in de supermarkt, laat dan vooral je tip achter in de reacties of op mijn Facebook/Instagram pagina’s.

(Deze rubriek is niet gesponsord, maar bedoeld als handige hulp.)

Deze keer heb ik rondgeneusd bij Albert Heijn, daar kun je deze producten dus ook vinden.

Volkoren eierkoeken

Deze volkoren eierkoeken vond ik bij de bakkerij. Per stuk bevat een eierkoek 143 kcal en 2,4 g vezels. Best prima voor een tussendoortje! Ik heb ze inmiddels ook geproefd en ze zijn erg lekker.

Vezelrijke crackers

Zowel AH Bio als Bolletje hebben vezelrijke cackers in de schappen liggen, ik moet je eerlijk zeggen dat ik niet weet hoelang deze er al zijn. Ik heb even uitgezocht dat de AH cracker (van 18 g) 3,4 g vezels en 84 kcal bevat, de Bolletje cracker (van 22,1 g) daarentegen 3,8 g vezels en 107 kcal. Ik zou dus persoonlijk gaan voor de AH crackers, die bevatten meer vezels per calorie.

Vezelrijke pasta’s

Deze verse pasta’s liggen inmiddels ook al een tijdje in de koeling bij Albert Heijn. Ik ben erg fan van de Mezzelune, deze is namelijk helemaal plantaardig. Per portie bevat deze 4,4 g vezels. Niet veel, niet weinig, en zo op te krikken als je een groenterijke saus erbij maakt (je vindt 4 vezelrijke pastasauzen in mijn boek ‘Vezels’!). De Linquine Integrali bevat per portie 5 gram vezels.

Bonduelle Mini’s

Deze Mini’s vind ik echt ideaal. Kleinere porties peulvruchten en granen, super makkelijk voor bijvoorbeeld een lunchsalade of een eenmansgerecht. Ik gebruik deze Mini’s ook echt om het vezelgehalte van mijn gerecht te verhogen. Je vindt o.a. kikkererwten, rode kidneybonen, mais, quinoa, spelt en edamame bonen.

Volkoren pannenkoeken

Deze volkoren pannenkoeken heb je al voorbij zien komen op mijn Instagram account. Met 1,8 g vezel en 138 kcal per pannenkoek, heb je al snel een stuk meer vezels binnen als bij de reguliere variant. Helaas ga je het met alleen pannenkoeken niet redden, maar het is wel erg leuk om te zien dat je nu ook van deze producten een gezondere variant kunt kopen.

AH Groente&: quinoa noten

Deze kleine lunchmaaltijd is een van mijn favorieten, hij smaakt namelijk super goed. In de hele maaltijd zit 7,3 gram vezels, dit is best veel, zeker voor een kant en klaar maaltijd. Natuurlijk kan je als je thuis een lunch bereid een veel vezelrijker maaltje creëren, maar daar heb je vast niet altijd tijd voor. Dan is dit een prima alternatief!

Dit was ‘m voor deze keer en zoals ik al zei, zie jij een vezelrijk product in de supermarkt dat ik gemist heb, laat het me dan zeker weten!

4 reacties

  1. Fantastische nieuwe toevoeging Lisa. Even een vraag : Boven schrijf je : ” … Ik heb even uitgezocht dat de AH cracker (van 18 g) 3,4 g vezels en 84 kcal bevat, de Bolletje cracker (van 22,1 g) daarentegen 3,8 g vezels en 107 kcal” . Het gewicht is inderdaad meer, maar zit er ook een verschil in kwaliteit van de vezels. M.a.w. is het gewicht een voldoende indicatie voor het eindeffect van de vezels?

    Met de beste groete,
    Jan

    • In dit geval wel, die van Bolletje lijkt ook verrijkt te zijn met vezels en daar ben ik zelf nooit een groot fan van. Nou heeft de AH ook vezels toegevoegd, maar in de vorm van zemelen. Hoe minder bewerkt de vezel is, hoe beter.

  2. super handig ik hoop dat je dit vaker doet ik eet zelf heel weinig vezels en moet dat echt meer gaan doen maar ik zie vaak door de bomen het bos niet meer dit helpt echt goed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *