Vezelchallenge: Pannenkoeken als ontbijt (recept)

Een nieuwe rubriek op ‘The Health Food Innovator’, namelijk de vezelchallenge. Elke week creër ik een vezelrijk recept naar aanleiding van een challenge van jullie of leuke opdracht. Deze week: ‘Pannenkoeken als ontbijt’. Daaruit ontstonden deze vezelrijke koffiepannenkoekjes. Enjoy!

Wat heb je nodig (1 portie)?

  • 30 g havermeel
  • 40 g volkorenmeel
  • 160 ml amandelmelk
  • 1 el honing
  • 1 ei
  • 1 stick oploskoffie (ik gebruikte mokka)
  • Eventueel: snufje zout

Zo maak je het

Super simpel, meng alle ingredienten met een garde tot een klontvrij beslag. Verwarm wat olie in een koekenpan tot deze goed heet is. Giet wat beslag in de pan (hoeveelheid maakt niet uit, dit ligt aan hoe groot je wilt dat je pannenkoeken worden). Wacht tot er bubbeltjes ontstaan, draai de pannenkoek om en bak hem nog een minuutje op de andere kant. Doe dit tot je beslag op is. Serveer met wat honing (of met je eigen gekozen toppings).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *