Vezelchallenge: Koken met seizoensgroenten (recept)

Een nieuwe rubriek op ‘The Health Food Innovator’, namelijk de vezelchallenge. Elke week creër ik een vezelrijk recept naar aanleiding van een challenge van jullie of leuke opdracht. Deze week: ‘Kook een vezelrijke maaltijd met seizoensgroenten’. Daaruit ontstond deze boerenkoolstamppot met pastinaak en vega rookworst. Enjoy!

Wat heb je nodig (2 porties)?

  • 400 g pastinaak (ongeschild)
  • 1 sjalot
  • 300 g boerenkool
  • 2 el zure room
  • Nootmuskaat en peper
  • Vegetarische rookworst

Zo maak je het

Snijd de uiteinden van de pastinaak af en schil deze. Snijd ‘m in kleinere stukken en doe in een pannetje water. Breng dit aan de kook en kook voor 15 minuten.

Schil en snipper ondertussen de sjalot. Verwarm wat olie in een hapjespan en bak de sjalot glazig. Voeg (beetje bij beetje wanneer je pan niet groot genoeg is) de boerenkool bij en roerbak deze gaar in ongeveer 5 minuten. Bereid de vegetarische rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Giet de pastinaak af en stamp deze fijn. Meng het boerenkoolmengsel er doorheen. Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en twee eetlepels zure room.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *