Recept: zoete aardappel chips uit de magnetron

Chips is altijd lekker, maar helaas ook altijd vet en erg zout. Ik was dan ook super enthousiast toen ik een aantal recepten van dit soort aardappel-magnetronchips voorbij zag komen op het internet. Ik besloot het zelf ook te proberen, met een zoete aardappel omdat die iets meer vezel bevat dan een gewone aardappel en ik ben erg verrast met het resultaat. Voor dit recept is het niet eens nodig om kruiden te gebruiken want de smaak van de zoete aardappel zelf is al erg goed, maar wees daar vooral vrij in.

Zo maak je het:

  • 1 zoete aardappel (kan natuurlijk ook met een normale aardappel)
  • Een mandoline, kaasschaaf, of mesje
  • Eventueel wat zout of andere kruiden

Snijd de aardappel met een mandoline, kaasschaaf of een mesje in hele dunne plakjes. Als je er voor gekozen hebt om kruiden op de chips te doen, doe je dat nu. Leg een stukje bakpapier op een bord beleg het bakpapier met stukjes aardappel. Zet het bord voor 6:30 minuut op 900 Watt in de magnetron. Laat ze daarna nog even afkoelen, want als ze wat afgekoeld zijn zijn ze naar mijn mening het knapperigst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *