Recept: volkoren kimchi pannenkoek

Een kimchi pannenkoek is een Koreaanse lekkernij. Kimchi bestaat vooral uit gefermenteerde kool en is rijk aan vezels, calcium, melkzuurbacteriën en vitamine A, B, & C. Een gezond goedje dus. En ook nog zo lekker dat ik ‘t elke dag wil eten… maar dan kon het nog wel iets gezonder. Ik besloot ‘m te maken met volkoren (spelt) meel in plaats van bloem en ik vond deze versie even lekker (en hij bevat nu ongeveer 8,4 g vezels, yay). Het recept deel ik dus graag!

  • 160 g Kimchi (blikje, Amazing Oriental)
  • 65 g volkoren (spelt)meel
  • Een kleine ui
  • 1/2 theelepel suiker of honing
  • 1/2 theelepel zout
  • 100 ml water

Laat de kimchi uitlekken en zorg dat je het vocht bewaart. Snipper de ui. Meng vervolgens de kimchi, drie eetlepels van het kimchi-vocht, het volkoren meel, de ui, de suiker/honing, het zout en het water in een kom.

Warm wat olie op in een pan op middelhoog vuur. Als dit warm is, giet je het kimchi mengsel in de pan. Na een paar minuten draai je de pannenkoek om. Als het er naar uitziet dat dit niet gaat lukken zonder m kapot te maken, leg dan een omgekeerd bord op de pannenkoek in de pan, draai dit geheel om en laat de pannenkoek vanaf het bord weer de pan in glijden (of maak m gewoon een beetje kapot, hij smaakt nog steeds hetzelfde).

Wanneer je de pannenkoek aan beide kanten voor een paar minuten gebakken hebt is ‘ie klaar voor consumptie. Eet smakelijk!

P.S.: Voor de dipsaus mengde ik wat sojasaus met wat citroensap. Er is een veel officiëler recept voor de dipsaus, maar om nou een fles sesamolie aan te schaffen voor 1/4 theelepel er van….ach, bij deze: 1 eetlepel sojasaus, 1/4 theelepel azijn, 1/4 theelepel sesamolie, 1/4 theelepel sesamzaadjes en evt. wat gehakte lente-ui. De keuze is aan jou. Zonder dipsaus is de pannenkoek trouwens ook gewoon super lekker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *