Recept: Volkoren couscoussalade met groene groentes en feta

Deze salade heb je erg snel bereid en is super makkelijk om mee te nemen. Hij wordt gemaakt met volkoren couscous en bevat 200 g groente per portie.

Wat heb je nodig (2 porties)?

  • 150 g volkoren couscous
  • 300 ml water
  • 300 g groene asperges
  • 100 g diepvries doperwten
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl citroensap
  • 1/2 tl knoflookpoeder
  • 50 g feta

Hoe maak je het?

Doe de couscous in een hittebestendige kom die je goed kunt afdekken. Kook de 300 ml water en giet die over de couscous heen.

Was de asperges en verwijder de onderkant. Snijd de asperges in kleinere stukken.

Warm de olijfolie op in een hapjespan en bak de asperges voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de doperwten toe en bak nog 10 minuten. Zet het vuur uit.

Roer de couscous goed door en meng ‘m door de asperges en doperwten. Breng op smaak met de citroensap en de knoflookpoeder. Top de salade af door de feta er overheen te brokkelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *