Recept: Vezelrijke poffertjes

Als kind was ik al dol op poffertjes en dat is altijd zo gebleven. Normaal gesproken worden ze gemaakt van bloem, en daar ben ik inmiddels niet zo dol meer op. Vandaar dit vezelrijke receptje voor poffertjes, met maar liefst 13,6 g vezels per portie. Zo wordt die vezelrichtlijn behalen ineens heel makkelijk, of niet dan? 🙂

  • 60 g volkoren (spelt)meel of havermeel
  • 3 eetlepels kokosmeel
  • 1 ei
  • 100 ml amandelmelk
  • 1 el honing
  • Een klein mespuntje zout
  • Een half zakje baksoda (Dr Oetker)

Meng alle bovenstaande ingrediënten in een kom. Verwarm een poffertjespan op op het fornuis en zorg er voor dat de pan een beetje ingevet is met olie. Giet het beslag in de rondjes van de pan. Probeer ze met een vork af en toe wat te bewegen. Wanneer ze makkelijk los komen van de pan kun je ze omdraaien. Bak ze vervolgens nog een paar minuutjes, tot ze gaar zijn.

De voedingswaarde (per recept)

  • Kilocalorieën: 385
  • Vetten: 11 g
  • Waarvan verzadigd: 5,5 g
  • Koolhydraten: 51,3 g
  • Waarvan suikers: 18,3 g
  • Eiwitten: 20,8 g
  • Vezels: 13,6 g
  • Zout: 2 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *