Recept: Vezelrijke mac & cheese

Soms heb je gewoon zin in een stomend bord comfort food. Gelukkig hoeft zelfs comfort food niet ongezond te zijn. Dat bewijst deze vezelrijke mac & cheese dubbel en dwars. Dit romige bord pasta is niet alleen super lekker, maar bevat ook 17 g vezels per portie van 556 kcal.

Voedingswaarde per portie

Energie (kcal)556
Vet 16 g
Koolhydraten53 g
Vezels17 g
Eiwit41 g

Wat heb je nodig? (2 porties)

  • 200 g pasta van peulvruchten (ik gebruikte kikkererwt)
  • 200 g witte bonen
  • 125 g magere yoghurt
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas (ongeveer 40 gram)
  • 50 gram kaas 30+
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder
  • Eventueel: 2 el Parmezaanse kaas + 2 el volkoren paneermeel (recept in mijn kookboek Vezels)

Zo maak je het

Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de bonen uitlekken en spoel ze af.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Doe de bonen samen met de yoghurt, parmezaanse kaas, 30 + kaas, paprika- en knoflookpoeder in een keukenmachine en maal tot een romige massa. Giet de pasta af en meng de pasta met de saus. Verspreid het geheel over een ovenschaal.

Meng eventueel het volkoren paneermeel met de parmezaanse kaas en strooi dit mengsel over de pasta. Zet in de oven voor 20 minuten.

Serveer met een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *