Recept: Verzadigende wafels

Met 15,4 g eiwitten en 3,4 g voedingsvezels per wafel zijn deze wel verzadigend te noemen. Neem ze als snack of tussendoortje of neem er meerdere als bijvoorbeeld ontbijt of lunch. Het maken ervan is ook helemaal niet moeilijk. Probeer ze eens!

Wat heb je nodig (voor 4 wafels)?

  • 170 g huttenkase
  • 3 eieren
  • 35 g kokosmeel
  • 30 g magere melkpoeder
  • 1/4 tl vanille extract
  • 1-2 el zoetstof
  • Ook nodig: een wafelijzer

Hoe maak je het?

Warm het wafelijzer op. Doe alle ingrediรซnten in een keukenmachine of blender en maal fijn tot een glad beslag.

Gebruik per wafel ongeveer 1/4 van het beslag en maak zo vier wafels. Bak ze in ongeveer 5 minuten gaar in het wafelijzer (hou ze wel in de gaten).

Laat ze even afkoelen en eet ze meteen of bewaar ze in een luchtdicht bakje voor maximaal 2 dagen.

Voedingswaarde per wafel (bij 4 wafels)

  • Kcal: 155
  • Vetten: 6,8 g
  • Waarvan verzadigd: 3,5 g
  • Koolhydraten: 6,3 g
  • Waarvan suikers: 6,3 g
  • Voedingsvezels: 3,4 g
  • Eiwitten: 15,4 g
  • Zout: +- 0,2 g

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *