Recept: Vegetarische frikandellen

Alweer een tijdje geleden werd ik benaderd door Claus van http://diversch.nl met de vraag of ik een aantal van hun producten wilde uitproberen. En natuurlijk zei ik ja, ik vind hun missie namelijk top! Ik ontving onder andere het vegetarische gehakt en ik besloot om er frikandellen mee te maken. Geen ongezonde frituursnack hoor, gewoon een (zelfgemaakt) kruidenmengsel, vegetarisch gehakt en een koekenpan. En zelfs de structuur lijkt mega erg op een echte frikandel! Ik ben enthousiast.

Wat heb je nodig?

Voor de kruidenmix: 3 theelepels zwarte peper, 2 theelepels komijnpoeder, 1 theelepel korianderpoeder, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 2 theelepels geel mosterdpoeder, 1/4 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel cayennepeper.

  • 250 vegetarisch gehakt van Diversch
  • 2 tl van bovenstaande kruidenmix
  • Een beetje zout naar smaak

Zo maak je het

Maal het gehakt, samen met de kruidenmix en eventueel het zout, fijn in een keukenmachine. Dit raad ik aan omdat het gehakt vrij stevig is en door het malen verkrijg je echt de structuur van een frikandel.

Maak er vervolgens met je handen twee grote of vier kleinere of drie middelmatige (you get it, wat jij wilt!) frikandellen van.

Verwarm wat olie op in een koekenpan en bak de frikandellen op elke kant tot ze stevig zijn geworden en wat donkerder van kleur, vergelijkbaar met een dierlijke frikandel.

Eet smakelijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *