Pannenkoeken kunnen elke dag, toch?! Nou, deze vegan blueberry pancakes in elk geval wel. Met maar 3 a 4 ingredienten ook nog snel gemaakt. Perfect voor een snel verwenontbijtje!
Wat heb je nodig (1 portie)?
- 50 g havermeel
- 1/2 banaan
- 90 ml amandelmelk
- Twee handjes blauwe bessen
Zo maak je het
Maal de havermeel, de banaan en de amandelmelk fijn in een keukenmachine, hakmolen of blender. Als je deze niet hebt kun je de banaan ook gewoon prakken en mengen met het havermeel en de amandelmelk.
Spatel de blauwe bessen door het beslag.
Warm wat plantaardige margarine of olie op in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de pannenkoekjes in drie minuten per kant gaar. Gebruik voor 1 pannenkoekje ongeveer 3 eetlepels beslag.
Lekker om meteen op te eten, maar ook geschikt om te bewaren als ontbijt of lunch voor later.