Recept: Vega spaghetti bolognese

Onlangs is het vegetarische gehakt van Naturli verschenen in de supermarkt. Ik heb er al veel goeds over gelezen dus besloot het zelf ook te proberen. Ik maakte een simpele spaghetti bolognese en die is echt mega lekker geworden! Dit receptje moest ik dus even delen.

Voor 4 porties

  • 400 g Naturli gehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 150 g wortel (geraspt of in kleine blokjes)
  • 550 g tomatenbasis van de Lidl (of 400 g tomatenblokjes en een klein blikje tomatenpuree)
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 300 g volkoren spaghetti

Pel en snipper de ui en de knoflook. Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak ze in een hapjespan glazig. Gooi daarna de wortel erbij en bak het tot de wortel wat zachter wordt. Doe daarna het gehakt erbij en bak dit een aantal minuten. Brokkel het bouillonblokje over dit mengsel heen. Doe daarna de tomatenbasis (of blokjes en puree) en de Italiaanse kruiden er bij. Laat dit even doorkoken en breng eventueel op smaak met wat peper en zout. Serveer de saus met de pasta en eventueel wat geraspte kaas. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *