Recept: Tuna melt zucchini

Een gezonde versie van de klassieke tuna melt, met natuurlijk flink wat extra vezels door de courgette, perfect voor een lunch of een licht diner.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 1 blikje tonijn op water
  • 1 el light mayonaise
  • 1 tl srirachasaus
  • 1/2 gesnipperde rode ui
  • Een handje geraspte cheddar
  • Evt. wat chilivlokken

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Laat de tonijn uitlekken.

Halveer de courgette en verwijder de zaadjes met een lepel.

Meng de tonijn met de ui, de mayonaise, de srirachasaus en eventueel wat peper en zout. Verdeel dit mengsel over de uitgeholde courgette en bestrooi met wat cheddar. Je kunt de courgettes afmaken met wat chilivlokken, maar dit is optioneel.

Bak de courgettes voor ongeveer 18 minuten af in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *