Recept: Tempeh-zoete aardappel bowl

Ondanks dat we de afgelopen en (waarschijnlijk) komende tijd thuis zitten, hebben we natuurlijk niet altijd zin om uitgebreid te koken. Tenminste, ik zelf niet. Gelukkig bestaan er receptjes zoals deze tempeh-zoete aardappel bowl. Lekker fris door de dressing met citroen en peterselie en lekker vullend door de tempeh, zoete aardappel en kikkererwten. Je kunt gelijk meerdere porties maken, zodat je ook een lunch voor de dag erna klaar hebt. Enjoy!

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 2 grote of 3 kleine zoete aardappels
  • 250 g tempeh
  • Een blik kikkererwten (van 400 g)
  • Kruiden: zwarte peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder
  • Olijfolie
  • 150 g veldsla
  • Dressing: 100 g light mayonaise, 40 g platte peterselie, sap van 1 citroen, een scheutje olijfolie en zout en peper

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in blokjes. Snijd ook de tempeh in blokjes. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Doe de zoete aardappel, kikkererwten en tempeh samen met een scheut olijfolie en de kruiden naar smaak in een kom en meng het geheel goed. Verspreid dit daarna over de bakplaat en bak 30 minuten in de oven. Roer halverwege even door.

Maak in de tussentijd de dressing door de ingrediรซnten in een keukenmachine, hakmolen of met een staafmixer fijn te malen.

Serveer de bowl door het tempehmengsel over de veldsla te verspreiden, maak het geheel af met de dressing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *