Recept: Tempeh tandoori

Kip tandoori was vroeger een van mijn favoriete gerechten. Uit een pakje, dat wel… Ik wist tot voor kort niet hoe makkelijk het was om dit gerecht zelf te maken! Deze variant met tempeh en Skyr is magerder dan de normale variant, een stuk voedzamer maar even lekker.

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 400 g tempeh
  • 300 g Skyr
  • 2 teentjes knoflook
  • Een kleine ui
  • Kruiden: 3 eetlepels paprikapoeder, 2 eetlepels kerriepoeder, 6 theelepels gemalen koriander, 2 theelepels komijn, 2 theelepels chiliflakes, 1 theelepel gember, 1/2 tl kaneel, 1/2 tl kruidnagelpoeder
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml water
  • Serveer met boekweit, zilvervliesrijst, spelt, volkoren brood, etc.

Zo maak je het

Snijd de tempeh in kleine stukjes en pel en pers de knoflook. Doe deze samen in een kom met de kruiden, de olijfolie en de Skyr. Dit kun je eventueel laten marineren in de koelkast voor ongeveer een uurtje.

Pel en snipper de ui. Verwarm wat olie op in een pan en doe de tempeh daar in samen met de 100 ml water. Bereid eventueel de boekweit, rijst, etc. in de tussentijd.

Laat de tempeh opwarmen voor ongeveer 15 minuten, het mag best een beetje pruttelen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *