Recept: speltcrackers met pitten

Crackers zijn ontzettend veelzijdig. Ik eet ze als ontbijt, lunch, maar ook vaak tussendoor of als bijgerecht bij het avondeten. Bij een soepje bijvoorbeeld. Ik heb dan ook altijd een pak crackers in huis, maar het is eigenlijk veel lekkerder om ze zelf te maken. En helemaal niet lastig!

  • 150 volkoren speltmeel
  • 3 eetlepels zonnebloempitten
  • 3 eetlepels pompoenpitten
  • 100 ml water
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • Zout

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Meng in een kom het speltmeel, de zonnebloem- en pompoenpitten, het water en de olie tot een deeg en breng het op smaak met zout.

Beleg een bakplaat met bakpapier, leg het deeg hier op en leg bovenop het deeg nog een vel bakpapier. Rol vervolgens het deeg uit tussen de twee vellen bakpapier. Dit kan met een deegroller, maar bijvoorbeeld ook met een wijnfles (of een andere fles). Hoe dunner je het deeg uitrolt, hoe knapperiger de crackers worden. Eventueel kun je na het uitrollen het deeg nog in stukken snijden, maar na het bakken kun je de grote cracker ook gewoon in stukken breken.

Bak het deeg 30 minuten af in de oven. Laat het daarna even afkoelen.

Eet smakelijk! πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *