Recept: Snelle tomatensoep

Een lekker soepje bomvol groentes, snel op tafel wanneer je weinig tijd en/of zin hebt om te koken.

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g tomaten (welke maakt niet uit, een mix van meerdere wordt het lekkerst)
  • 1 blik gepelde tomaten (400 g)
  • 0,5 liter groentebouillon (of 0,5 water en een blokje)
  • Een zakje snoepgroente wortel + bleekselderij (150 g, je kunt ook gaan voor een stengel bleekselderij en 2 wortels, maar die koop je meestal in grootverpakkingen)
  • 2 el balsamico azijn
  • 2 tl chilivlokken
  • Een scheut olijfolie

Zo maak je het

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in stukken. Je kunt eventueel de velletjes verwijderen, maar dit raad ik niet aan want die bevatten veel vezels. Snijd de wortel en bleekselderij in wat kleinere stukken.

Verwarm de olie op in een soeppan. Bak de ui en de knoflook aan en voeg daarna de rest van de ingredienten toe. Breng het geheel aan de kook voor 15 minuten. Vermaal de soep daarna met een staafmixer of in een blender. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *