Recept: skinny mac & cheese met verborgen groente

Soms heb je gewoon zin in een stomend bord comfort food. Gelukkig hoeft zelfs comfort food niet ongezond te zijn. Dat bewijst deze skinny mac & cheese dubbel en dwars. Dit romige bord pasta is niet alleen super lekker, maar bevat ook nog een goede 200 g verstopte groente en 14.4 gram vezels, en dat voor maar 500 kcal. Een echte topper dus!

Voor 2 porties

  • 200 g biologische fusilli kikkererwt (vers)
  • 400 g bloemkool
  • 125 g magere yoghurt
  • 5 eetlepels parmezaanse kaas (ongeveer 40 gram)
  • 50 gram Milner belegen kaas 30+
  • 1/4 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl knoflookpoeder

Breng twee pannen met water aan de kook. In een van de pannen kook je de bloemkool in 12-16 minuten gaar. Deze giet je af en maal je vervolgens fijn met een staafmixer, keukenmachine of pureestamper.

In de andere pan kook je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet deze ook af en spoel af met koud water, zodat de pasta minder aan elkaar gaat plakken.

Vervolgens meng je de bloemkool met de yoghurt, parmezaanse kaas en Milner. Dit warm je rustig op tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng de pasta met de saus en serveer meteen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *