Recept: Scones van haver

Deze scones zijn eigenlijk bijna hetzelfde als de normale scones, maar wat vezelrijker door het gebruik van havermeel in plaats van bloem. Even lekker dus, maar wel een stuk gezonder. Een super snel zondagontbijtje, binnen 5 minuten gemaakt en ze hoeven maar 15 minuten de oven in.

Wat heb je nodig?

  • 250 g havermeel
  • 40 g honing
  • Snufje zout
  • 40 g plantaardige margarine (in blokjes)
  • 120 ml amandelmelk
  • 50 g rozijnen
  • ½ tl bakpoeder
  • Optioneel: de traditionele toppings maar dan iets gezonder, zuivelspread light en vruchtenjam (bij voorkeur met minder suiker)
Voedingswaarde per scone, zonder toppings

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat of ovenrooster met bakpapier.

Mix alle ingredienten (behalve de rozijnen) samen tot een deeg. Dit kan zowel met de hand, als met een handmixer, als in de keukenmachine. Schep de rozijnen door het deeg heen en vorm van het deeg 6 scones. Leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat/het ovenrooster. Bak de scones 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen en eet ze met je gekozen topping.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *