Recept: Romige pastinaak-aardappelsoep met chili

In de winter vind ik bijna niks lekkerder dan een goede kom soep. Je warmt er lekker van op, maar het is ook een makkelijke manier om wat extra groente en vezels binnen te krijgen. Pastinaak en aardappel zorgen samen voor een stevige, romige soep en de chili voor wat extra pit! Bovendien bevat dit gehele recept ongeveer 360 kilocalorieรซn en meer dan 17 g vezels.

  • 400 g pastinaak (ongeschild)
  • 150 g aardappelen
  • Een kleine ui
  • 1 bouillonblokje (groente)
  • 0,5 liter water
  • 1/2 theelepel chilipoeder (of naar smaak)

Schil de pastinaak en de aardappelen en snijd ze in stukken. Pel en snipper de ui.

Warm wat olie op in een soeppan en fruit de ui tot hij een beetje glazig is. Doe de aardappel en de pastinaak erbij. Bak het geheel voor ongeveer 5 minuten.

Giet de halve liter water over de groente heen en doe het bouillonblokje erbij. Dek de pan af en breng het geheel aan de kook. Kook voor ongeveer 20 minuten.

Pureer het geheel na de kooktijd met een staafmixer of in de blender. Eventueel kun je nog een scheutje water toevoegen wanneer de soep te dik is.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *