Recept: Vezelrijke ontbijtcake

Het liefst zou ik altijd tijd willen hebben om al mijn maaltijden te bereiden, maar helaas is dat vaak niet het geval. Dat maakt het, vind ik, een stuk lastiger om altijd een voedzaam ontbijt te consumeren. Ik maak dus graag vooraf mijn ontbijt klaar, en het liefst voor een aantal ochtenden. Bespaart toch weer wat tijd! Deze romige en vezelrijke ontbijtcake past precies binnen dit plaatje. Uit deze cake haal je drie porties die per portie 440 kilocalorieรซn, 16 gram eiwitten en 14 gram vezels bevatten.

  • 200 g volkorenmeel
  • 50 g custardpoeder (Dr. Oetker)
  • 250 g cannellinibonen uit blik (na uitlekken)
  • 2 eieren
  • 250 g 0% appelmoes
  • Eventueel een scheutje (plantaardige) melk
  • Een half zakje bakpoeder
  • Wat vloeibare zoetstof naar smaak

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Spoel de cannellinibonen af en doe deze met de eieren en de appelmoes in een blender of keukenmachine. Wanneer dit een gladde massa is, doe je het meel en de custardpoeder erbij en maal je dit weer fijn, vervolgens voeg je de bakpoeder en wat zoetstof toe. Als het beslag nu te dik is doe je er eventueel een scheutje melk bij.

Vet een bakblik in met wat plantaardige olie en giet het beslag in de vorm. Zet de cake 50 minuten in de oven (hou ‘m wel in de gaten). Laat ‘m helemaal afkoelen. De porties kunnen een dag in de koelkast en tot 3 maanden in de vriezer bewaard worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *