Recept: Quinoasalade Caprese

Super makkelijk, snel en gezond? Dat kan natuurlijk gewoon allemaal tegelijk. Het bewijs is deze quinoasalade caprese. Wat quinoa koken, wat mozzarella en tomaatjes halveren, door elkaar gooien en klaar. Perfect om als lunch onderweg mee te nemen en de avond van te voren te bereiden.

Wat heb je nodig (1 portie)?

  • 75 g quinoa (ik gebruikte de drie kleuren quinoa van AH)
  • 100 g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 60 g mozzarella (in stukjes)
  • Een paar verse blaasjes basilicum
  • Β½ el balsaminoazijn en 1/2 el olijfolie
Voedingswaarden per portie

Hoe maak je het?

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes en de tomatenblokjes. Meng deze met de gekookte quinoa en de olijfolie. Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze ook toe. Je kunt de balsamico meteen door de salade mengen of apart bewaren tot je gaat eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *