Recept: Pizzabodem van linzenmeel

Na de pannenkoekjes van linzenmeel die een succes waren, konden andere recepten ermee natuurlijk niet achterblijven. Dit keer een super makkelijk receptje voor een crunchy, verzadigende pizzabodem, te beleggen met je favoriete toppings en binnen no-time op tafel.

Wat heb je nodig? (1 portie)

  • 100 g linzenmeel
  • 60 ml water
  • Een tl olijfolie
  • Een snufje zout en evt. andere kruiden, bijvoorbeeld Italiaanse kruiden
  • Je favoriete pizzatoppings

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Meng het linzenmeel, het water, de olijfolie, het zout en evt. andere kruiden door elkaar tot er een deeg ontstaat. Als het goed is is dit niet erg plakkerig, mocht dat wel zo zijn, voeg dan nog wat linzenmeel toe.

Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet voor 15 minuten in de oven, draai de bodem om en bak daarna nog 5 minuten. Beleg de bodem met je favoriete toppings en bak nog een paar minuutjes, tot bijvoorbeeld de kaas gesmolten is, en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *