Een gebakken noedelgerecht is wordt vaak gekozen als snelle en gezonde maaltijd en daar valt dit receptje natuurlijk ook onder.
Wat heb je nodig?
- 150 g volkoren noedels
- 400 g Thaise wokgroente
- 200 g verse shiitake
Voor de pindasaus
- 50 g 100% pindakaas
- 1 teentje knoflook
- 1 el sojasaus
- 2 tl rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 2 tl honing
- 2 tl sriracha saus
- 2 tl honing
- 2 tl chilivlokken
- 1 el water
Eventuele toppings: ringetjes lente-ui, gebakken uitjes of je eigen favo
Zo maak je het
Breng een pan met water aan de kook. Snijd in de tussentijd de shiitake in stukjes en roerbak deze samen met de Thaise groente voor ongeveer 10 minuutjes.
Roer ondertussen de ingrediënten voor de pindasaus door elkaar.
Wanneer het water kookt, voeg je de noedels eraan toe en kook je ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de noedels af en voeg ze samen met de pindasaus toe aan de noedels. Roer goed en bak nog 3 minuten.
Serveer de noedels eventueel met gekozen toppings.