Recept: Pad Thai met algen noedels

Steeds vaker zie ik producten met algen in de supermarkt verschijnen. Zo ook deze algen noedels! Deze specifieke noedels zijn verrijkt met chlorella, oftewel zoetwater algen. Naast het feit dat ze er leuk uit zien, bevatten ze ook aardig wat vezels en eiwitten. Met deze noedels maakte ik een makkelijke en lekkere pad thai.

  • 80 gram algen noedels (Samasaya)
  • 30-40 ml pad thai saus (naar smaak)
  • 200 g thaise wokgroente
  • 1 ei
  • Een paar pinda’s

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verwarm wat olie in een hapjespan en roerbak de groente voor ongeveer 5 minuten. Schuif de groente opzij en breek het ei in de pan. Laat het even garen en roer het door de groente heen. Giet de noedels af en doe ze bij de groente en het ei in de pan. Doe ook de saus erbij. Bak het geheel nog ongeveer 5 minuten.

Serveer de pad thai met wat pinda’s. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *