Recept: Ontbijtclafoutis met kersen

Een heerlijk verwenontbijtje voor 1 met ingredienten die je vaak al wel in huis hebt, dat is deze ontbijtclafoutis. Voor dit recept heb ik kersen gebruikt, maar elk ander soort fruit lukt ook. Je kunt deze clafoutis dus helemaal naar jouw smaak aanpassen. Lekker toch! Top als ontbijt, maar ook makkelijk mee te nemen als lunch.

Wat heb je nodig?

  • 50 g havermeel
  • 1 klein of medium ei
  • 50 ml amandelmelk (of andere melk)
  • 20 g zoetstof of honing/suiker
  • 50 g kersen (of ander fruit)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het havermeel, het ei, de melk en de zoetstof door elkaar met een garde en giet het in een ingevet ovenbestendig schaaltje. Verdeel het fruit over het beslag en zet het geheel 30 minuten in de oven.

Schep de clafoutis uit het schaaltje en eet meteen of bewaar in de koelkast tot het eetmoment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *