Recept: Mexicaanse risotto van peulvruchtenrijst

Risotto is een van mijn favoriete gerechten, als ik kan gaan zitten met een stomend bord risotto ben ik blij. Dit gerecht is ook ontzettend veelzijdig, daarom ging ik dit keer voor een Mexicaanse variant. Ik besloot de risotto in te ruilen voor de peulvruchtenrijst van de Albert Heijn, om deze variant iets gezonder te maken en het is een groot succes geworden. Heerlijk!

Dit heb je nodig (2 porties)

  • 200 g peulvruchtenrijst
  • 0,5 L groentebouillon
  • 2 paprika’s (ik ging voor een rode en een groene)
  • 1 ui
  • Een kruidenmix gemaakt van: 1 theelepel paprikapoeder, 1/5 theelepel cayennepeper, 1/4 theelepel knoflookpoeder, 1/4 theelepel komijn. Je kunt ook een fajita kruidenmix kopen maar daar zit vaak erg veel zout in.
  • 2 blikjes Bonduelle Mexico melange (400 g)
  • 2 el crème fraîche
  • 50 g Milner slankie geraspte kaas
  • Je favoriete Mexicaanse toppings zoals crème fraîche, kaas, bonen, jalapeno’s of salsa

Zo maak je het

Verwijder de zaadlijsten van de paprika, het velletje van de ui en snijd ze in stukken. Verwarm wat olijfolie in een hapjes- of roerpan en bak de ui en de paprika samen met de kruidenmix voor ongeveer 5 minuten.

Voeg de peulvruchtenrijst toe aan de pan en bak het geheel tot alle rijstkorreltjes bedekt zijn met wat olie. Giet daarna scheut voor scheut de bouillon in de pan en blijf roeren tot de rijst al het vocht opgenomen heeft.

Giet de blikjes Mexico melange af en voeg het toe aan de risotto. Vervolgens voeg je ook de kaas en de crème fraîche toe en roer je het geheel door elkaar. Voeg je favoriete toppings toe. Serveer meteen. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *