Recept: Mexicaanse quinoa salade

Quinoa is een van mijn favoriete koolhydraatbronnen. Het is heerlijk vezelrijk, bevat ook flink wat eiwit en je zit dus lekker lang vol. Ik maakte weer een snelle en handige meeneemsalade met o.a. mais, bonen en een frisse dressing, een super snel en handig receptje!

Wat heb je nodig?

  • 85 g quinoa
  • 80 g rode kidneybonen, 75 g mais (of van beide 1 Bonduelle Mini)
  • 1 rode paprika
  • 1 lente-ui
  • Dressing: sap van een halve limoen, 1 tl honing, 1 tl balsamico, 1 el olijfolie

Zo maak je het

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de mais en rode kidneybonen uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de lente-ui in kleine ringetjes.

Maak de dressing door alle ingredienten daarvoor door elkaar te roeren. Meng daarna de quinoa met de bonen, mais, paprika, lente-ui en dressing.

Deze salade kun je gerust een dag of twee afgesloten in de koelkast bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *