Recept: Linzenpannenkoekjes

Het werd weer tijd voor een pannenkoekenreceptje (hoewel, is het niet altijd tijd voor pannenkoeken?!). Ik maakte deze pannenkoekjes van gedroogde linzen- en havermeel. In plaats van eieren bevat dit recept een banaan en wat lijnzaad en daarmee is het 100% plantaardig.

Wat heb je nodig?

  • 40 g rode linzenmeel (dit kun je zo kopen of maken door 40 g gedroogde linzen te malen tot een meel)
  • 40 g havermeel
  • 1 banaan
  • 1 el lijnzaad
  • 100 ml water
  • 2 el honing (en evt. extra om te serveren)

Hoe maak je het?

Maal de ingrediรซnten in een keukenmachine/hakmolen/blender tot een fijn beslag. Verwarm wat olie op in een koekenpan op middelhoog vuur.

Schep 2 of drie eetlepels per pannenkoek in de koekenpan. Verspreid het verslag tot een rondje en bak de pannenkoek 2 minuten. Draai ‘m om en bak de andere kant ook 2 minuten.

Serveer de pannenkoekjes eventueel met wat extra honing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *