Recept: Limburgs zuur”vlees” van jackfruit

Deze variant van Limburgs zuurvlees is door de jackfruit helemaal vegetarisch en in tegenstelling tot de normale variant ook een stuk gezonder. Jackfruit bevat flink wat vezels! Ook door het gebruik van zero ontbijtkoek en 100% appelstroop wordt dit gerecht wat caloriearmer dan de normale variant. Probeer het eens!

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 2 blikken jackfruit (uitlekgewicht 560 gram)
  • 2 el olijfolie
  • 100 ml witte wijnazijn
  • 100 ml kraanwater (warm)
  • 4 blaadjes gedroogde laurierblaadjes (zakje)
  • 4 jeneverbessen
  • 3 blaadjes kruidnagels (potje)
  • 4 uien
  • 2 sneetjes ontbijtkoek zero
  • 4 el 100% appelstroop (Albert Heijn)
  • Eventueel wat suiker of zoetstof

Zo maak je het

Laat de jackfruit uitlekken. Bestrooi met peper en zout. Verhit de helft van de olie in een braadpan. Schep de jackfruit in de pan en roerbak het een paar minuten. Schenk de azijn en het warme water bij de jackfruit. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen en kruidnagels toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof de jackfruit 30 minuten op laag vuur.

Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de ui in 5 min. al omscheppend goudbruin. Snijd de ontbijtkoek in blokjes. Schep de uien met de appelstroop en ontbijtkoek door de jackfruit en stoof nog 1 ยฝ uur. Voeg eventueel nog een scheutje warm water toe. Breng het zuur”vlees” op smaak met suiker/zoetstof, peper en zout. Serveer met verse aardappels of frietjes uit de oven/airfryer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *