Recept: Italiaanse quinoa-ovenschotel

Een vegetarische en ovenschotel vol met groentes, Italiaanse smaken en natuurlijk vezels.

Wat heb je nodig? (4 porties)

  • 170 g quinoa
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 gepelde ui
  • 1 rode paprika
  • 2 courgettes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 200 g witte bonen
  • 3 tl Italiaanse kruiden
  • Zout en peper naar smaak
  • 150 g geraspte kaas 30+
  • 50 g Parmezaanse kaas

Zo maak je het

Kook de quinoa in de groentebouillon tot al het vocht opgenomen is. Snijd ondertussen de gepelde ui, rode paprika en courgettes in blokjes. Pel de knoflook en pers de teentjes. Laat de witte bonen uitlekken en spoel ze eventueel af.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Verwarm wat olie in een hapjespan en bak de ui, rode paprika en courgette voor ongeveer 5 minuten. Voeg daarna de knoflook, tomatenblokjes, witte bonen, Italiaanse kruiden en zout en peper toe.

Doe het geheel in een ovenschaal en bedek met de kaas. Bak de schotel 30 minuten af in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *