Recept: Italiaanse gevulde courgette

De courgette is een ontzettend veelzijdige groente. Het vullen er van is ook een super makkelijke manier om voldoende groente te eten. Vaak wordt dit recept met gehakt gemaakt, maar voor deze vegetarische variant gebruik ik linzen. Deze zijn een stuk voedzamer en zorgen er voor dat je lekker lang verzadigd bent.

Wat heb je nodig?

  • 1 courgette
  • 130 gram linzen
  • 3 theelepels zwarte plakjes olijven
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 zongedroogde tomaten (in stukjes)
  • 50 g geraspte kaas
  • Kruiden: Uienpoeder, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Snijd de courgette in de lengte door midden. Hol de binnenkant en doe dit in een kom.

Laat de linzen uitlekken en doe ze bij de courgette in de kom. Meng ook de olijven, tomatenpuree en zongedroogde tomaten (en eventueel de helft van de kaas) door de linzen en courgette heen. Breng op smaak met uienpoeder, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden.

Vul de courgettes met het linzenmengsel en bestrooi ze met geraspte kaas. Bak ze 20 minuten in de oven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *