Recept: Hybride burger

Het is weer BBQ tijd! Omdat veel mensen toch wat minder vlees willen eten, heb ik het recept voor deze hybride burgers gemaakt. Ze bestaan voor de helft uit vlees en voor de helft uit tempeh. Zo wordt het, zelfs voor de diehard vleeseter, een stukje makkelijker om een meer plantaardige keuze te maken. Ook bevat de burger 3 gram vezels, in tegenstelling tot een vleesburger die geen vezels bevat. Probeer het eens!

Wat heb je nodig? (voor 3 burgers)

  • 175 g rundergehakt
  • 175 g tempeh
  • 2 tl natriumarme gehaktkruiden
  • Evt. wat zout

Hoe maak je het?

Doe alle ingredienten in een keuken-/hakmachine en maal ze fijn tot er een soort deeg ontstaat. Verdeel het deeg in drie porties en bak ze op de BBQ of in de grillpan tot de buitenkant niet meer roze is. Serveer ze los of op een (volkoren) hamburger broodje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *