Recept: Groene curry soep met groene groentes

Dit recept is tot stand gekomen omdat ik toevallig nog erg veel (groene) groentes in de koelkast had liggen. Weggooien doen we natuurlijk niet, dus ik maakte er dit groene curry soepje van.

Wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • Een paar stronken bleekselderij
  • 1 prei
  • 1 blik kokosmelk light (400 ml)
  • 500 ml groentebouillon
  • Een beetje olijfolie
  • 2 el groene curry kruiden

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de courgette, bleekselderij, de prei en de ui in stukjes en pel de tenen knoflook. Verspreid deze over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met wat olijfolie (en eventueel wat peper en zout). Zet in de oven voor 30 minuten.

Maak ondertussen de 500 ml groentebouillon klaar. Voeg na de baktijd de groentes en de kokosmelk toe aan de bouillon samen met de curry kruiden. Maal de soep fijn met een staafmixer of in de blender. Serveer de soep meteen of bewaar in de koelkast/vriezer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *