Recept: Een soort van gado-gado bowl

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 g zoete aardappels
  • 300 g sperziebonen
  • 300 g tauge
  • 200 g tempeh
  • Voor het sausje: 50 g 100% pindakaas, 80 ml kokosmelk light, 2 el limoensap, 1 el verse sojasaus, 2 cm gember (geschild en geraspt), 1 chilipeper (in stukjes)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en de sperziebonen en snijd de zoete aardappel in blokjes. Haal de uiteindes van de sperziebonen er vanaf en snijd de overige boon eventueel in kleinere stukken. Snijd de tempeh in blokjes van ongeveer 2×2 cm. Leg de zoete aardappel in een braadslede samen met de sperziebonen. Bak ze samen voor 40 minuten. Maak in de tussentijd de dressing door alle ingredienten door elkaar te roeren.

Voeg na 40 minuten de tauge en de tempeh toe, breng eventueel op smaak met wat peper en zout en schep het geheel om. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven. Verdeel het zoete aardappelmengsel over 2 borden en verdeel de dressing er overheen.

3 reacties

  1. Dag Lisa,

    Ziet er heerlijk uit. Maar het recept klopt niet helemaal. De sperziebonen moeten bij de sperziebonen: ik neem aan bij de aardappels. Maar wat doe ik dan met de tempeh? Moet die in blokjes en bij de sperziebonen en aardappelen?

    Met hartelijke groet,
    Els

    • Beste Els,

      Bedankt voor de reactie, ik heb het recept aangepast! In alle haast heb ik daar zelf overheen gelezen. Hopelijk is het duidelijk zo 🙂
      Groetjes, Lisa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *