Recept: Een soort van gado-gado bowl

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 500 g zoete aardappels
  • 300 g sperziebonen
  • 300 g tauge
  • 200 g tempeh
  • Voor het sausje: 50 g 100% pindakaas, 80 ml kokosmelk light, 2 el limoensap, 1 el verse sojasaus, 2 cm gember (geschild en geraspt), 1 chilipeper (in stukjes)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de zoete aardappel en de sperziebonen en snijd de zoete aardappel in blokjes. Haal de uiteindes van de sperziebonen er vanaf en snijd de overige boon eventueel in kleinere stukken. Leg ze in een braadslede samen met de sperziebonen. Bak ze samen voor 40 minuten. Maak in de tussentijd de dressing door alle ingredienten door elkaar te roeren.

Voeg na 40 minuten de tauge toe en schep het geheel om. Zet het geheel nog 20 minuten in de oven. Verdeel het zoete aardappelmengsel over 2 borden en verdeel de dressing er overheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *