Recept: Choco-kikkererwten snacks

  • Een blik van 400 g kikkerewten (inclusief vocht)
  • 1 eetlepel plantaardige olie (bijv. zonnebloem, ik raad olijfolie af vanwege de smaak)
  • 3 eetlepels erythritol (kan vervangen worden door honing, gebruik dan 2 eetlepels)
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 1 reep 85% chocolade

Verwarm de oven voor op 200 graden celcius. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Als je ze goed knapperig wilt hebben moet je ze ook nog even afdrogen. Dit doe je met een theedoek, leg de kikkererwten er in, pak de uiteindes van de theedoek vast zodat ze er niet uit kunnen vallen, en wrijf de kikkererwten droog.

Doe de kikkererwten in een kom en meng ze met de plantaardige olie, erythritol of honing en de kaneel. Verspreid de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat en leg ze 30 minuten in de oven. Roer ze halverwege even door.

Laat de kikkererwten helemaal afkoelen.

Smelt de chocolade au bain marie. Haal de kikkererwten hier een voor een doorheen en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier om ze te laten afkoelen. Je kunt er ook voor kiezen om kikkererwten rotsjes te maken, meng dan in 1 keer alle kikkererwten met de chocolade en maak kleine hoopjes van dit mengsel op de bakplaat. Laat ze helemaal afkoelen en leg ze nog even een half uurtje in de koelkast. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *