Recept: Chili met linzen

Comfort food, dat is wel een categorie waar deze chili in thuis hoort. Snel klaargemaakt en lekker vegetarisch, om meteen op te eten of in te vriezen.

Voor 2 porties

  • 2 blikken tomatenblokjes (800 g)
  • Ongeveer 250 g ingeblikte linzen (uitlekgewicht)
  • 200 g bruine bonen
  • 150 gram ingeblikte mais
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • Kruiden: 1/4 tl komijnpoeder, 1/4 tl korianderpoeder, een snufje kaneelpoeder en een snufje chilipoeder (let op: hoe meer chilipoeder hoe pittiger je gerecht)
  • Evt: zout naar smaak

Zo maak je het

Snipper de ui en pel en pers de knoflook uit. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in stukjes. Laat de linzen, bonen en mais uitlekken.

Verwarm wat olie in een hapjespan. Bak de ui en de paprika tot de ui glazig is en voeg dan de knoflook toe. Bak nog een minuutje en meng met de linzen, bonen en mais.

Voeg de kruiden en de tomatenblokjes toe. Laat ongeveer 10 minuutjes pruttelen en serveer of vries in!

Lekker met wat zure room en/of geraspte kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *