Recept: Breakfast sandwich met paprika groentebroodje

Onlangs zijn bij Albert Heijn de groentebroodjes gelanceerd. Ze zijn verkrijgbaar in de smaken paprika, bloemkool, biet en spinazie. Ik heb een aantal receptjes gemaakt met deze broodjes, waar onder deze breakfast sandwich. Wat groente betreft zit er 35% paprika in een broodje van 70 gram, wat neerkomt op ongeveer 24 gram groente. Geen enorm aantal, maar alle beetjes helpen!

(Er zit toch wel een minpuntje aan deze broodjes dat ik even wil benoemen, ze zijn namelijk voor het grootste deel gemaakt met bloem. Veel vezels zitten er dus helaas niet in, want daar draagt die 24 g groente ook niet/nauwelijks aan bij.)

Voor 1 sandwich

  • 1 groentebroodje in de smaak paprika
  • Een ei
  • Een tomaat
  • Een handje spinazie
  • Een paar plakjes vegetarische salami of pepperoni
  • Een plak kaas

Bak het broodje af in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de tomaat in stukjes. Bak de stukjes in een pan samen met de spinazie. Breek het ei in de pan en roer dit door de spinazie en tomaat heen. Blijf roeren tot het ei gaar is. Breng dit eventueel op smaak met wat zout en peper.

Snijd het broodje doormidden en beleg het met een paar plakjes salami, het eimengsel en een plak kaas. Eventueel kun je de sandwich nog even onder de grill leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *