Recept: Bonen en vegetarische chorizo in tomatensaus

Alweer een tijdje geleden werd ik benaderd door Claus van http://diversch.nl met de vraag of ik een aantal van hun producten wilde uitproberen. En natuurlijk zei ik ja, ik vind hun missie namelijk top! Ik ontving onder andere de vegetarische chorizo worstjes. Met deze worstjes besloot ik een bonenschotel te maken. En hij werd erg lekker! Het recept vind je hier onder.

Wat heb je nodig?

  • Een pakje chorizo worstjes van Diversch (je kunt kiezen tussen mild en hot, ik ging voor hot)
  • 400 gram bonen (ik ging voor kidneybonen en zwarte bonen)
  • 1 bak tomatenbasis (550 g, Lidl, maar dezelfde hoeveel passata di pomodoro is ook prima)
  • 1 gesnipperde ui en twee uitgeperste teentjes knoflook
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • Peper en zout
  • Optioneel: 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel citroensap en 1 eetlepel suiker/honing/zoetstof (dit is optioneel, maar errug lekker, het zorgt voor een zoete saus die met de pittige chorizo voor een prachtige combinatie zorgt)

Zo maak je het

Snijd de chorizo in stukjes en verwarm wat olie op in een roerbakpan. Laat ondertussen de bonen uitlekken.

Bak de ui samen met de chorizo tot de ui glazig is en voeg dan ook de knoflook toe. Bak nog twee minuten en voeg dan de paprikapoeder toe. Roer even en giet de tomatenbasis met de bonen in de pan. Warm het geheel op tot het kookt en voeg dan eventueel de mosterd, citroensap en de eetlepel suiker/honing/zoetstof toe.

Laat het geheel zeker 20 minuten pruttelen. Serveer met wat brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *