Recept: Bananen en kersen N’ice Cream

Een ijsje op z’n tijd is natuurlijk erg lekker. Het is al helemaal top als je daar helemaal niet voor hoeft te zondigen, zoals bij deze N’ice Cream gemaakt van banaan en kersen. Door de bananen voor het invriezen te bakken heb je helemaal geen zoetstof nodig.

Voor 2 porties

  • 3 bananen
  • Een handje diepvries kersen

Zo wordt het gemaakt

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Bak de bananen in de schil voor 10 minuten.

Snijd de bananenschillen open en schep de inhoud eruit. Doe deze inhoud in een vriezerbestendig zakje of bakje en laat dit minstens 5 uur in de vriezer liggen.

Doe de banaan en de kersen in een hakmolen/keukenmachine. Let op: deze moet krachtig zijn. Maal dit samen tot een romig ijs, dit kan best een aantal minuten duren.

Serveer meteen of bewaar in de vriezer tot consumptie. Wanneer je er voor kiest om dit ijs in de vriezer te bewaren, zet het dan een kwartiertje voor consumptie op het aanrecht om warmer te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *