Recept: Appel-sinaasappel crumble

Het perfecte weekend- of vakantieontbijt, een warm appelontbijtje met een kruimelkorst van havermout en hazelnoot.

Wat heb je nodig? (1 portie)

  • 200 gram appelcompote 0%
  • 1 el speculaaskruiden
  • 1 sinaasappel voor 2 el sap en een tl rasp
  • 50 g havermoutvlokken
  • 20 g “nepsuiker”, zoals bijvoorbeeld Canderel Stevia zoetstof
  • 10 g plantaardige margarine
  • 15 g hazelnoten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Rasp 1 tl sinaasappelschil en pers hem daarna uit voor de 2 el sap. Hak de hazelnoten fijn. Meng de hazelnoten met de havermout en nepsuiker. Kneed de margarine door het mengsel heen tot er een kruimelig geheel ontstaat en de margarine goed verdeeld is.

Meng de sinaasappelrasp en de sap samen met de speculaaskruiden door de appelcompote en verdeel dit over de bodem van een ovenbestendig schaaltje. Verdeel vervolgens het havermoutmengsel er overheen. Bak de crumble 15-20 minuten af in de oven, of tot de havermout goudbruin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *