On-the-go recept: Easy granola in de yoghurtbeker van Mepal

Gezond eten en drinken, waar je ook bent, is een van de belangrijkste aspecten van een gezonde levensstijl. Maar dit is niet altijd even makkelijk… Op stations en in kantines is het aanbod niet altijd even gezond en wanneer je dus wel een gezonde maaltijd wilt nuttigen moet je die al snel zelf meenemen. Gelukkig heeft Mepal een uitgebreide collectie aan producten voor onderweg, waarin je bereide eten heerlijk vers blijft. Ik mocht een aantal producten uitproberen en bedacht meteen een aantal leuke receptjes die vervoerd konden worden. Zo ook deze easy granola, die ook nog eens easy mee te nemen is in de Lunchpot Ellipse van Mepal.

In deze lunchpot kun je niet alleen yoghurt en granola meenemen, maar bijvoorbeeld ook soep en croutons of rauwkost met een dip. De lunchpot bestaat uit twee compartimenten die los van elkaar gehaald kunnen worden en zo kun je de avond van te voren je yoghurt al in de pot en je granola al in de deksel doen. Dan kun je dus de yoghurt gewoon apart in de koelkast zetten! Ook scheelt het hebben van aparte deksels een boel knoeiwerk. 😉 Ben je enthousiast, dan kun je de lunchpot hier bestellen: https://www.mepal.com/nl/lunchpot-ellipse-nordic-pink-107648076700.

Voor 1 portie

Yes, het is expres een receptje voor 1 portie geworden. Ik vind het zelf namelijk niet fijn om een enorme batch te maken en dan vervolgens de twee weken er na nog elke dag hetzelfde te eten. Maar verveelvoudig gerust het recept wanneer je dit wel ziet zitten, haha!

  • 30 gram havermout
  • 10 gram hazelnoten
  • 2 dadels of gedroogde vijgen (of eentje van beide natuurlijk)
  • 1 tl chiazaad
  • 3 tl water
  • Optioneel: 1 tl zoetstof

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

Maal de dadels/vijgen samen met de hazelnoten tot kleinere stukken fijn in een keukenmachine of hakmolen. Schep de overige ingrediënten er doorheen en verspreid het mengsel over een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de granola voor 15 tot 20 minuten in de oven en laat hem goed afkoelen voordat je ‘m verpakt.

Enjoy!

P.S.: Om deze maaltijden makkelijk te nuttigen heeft Mepal ook een bestekset met bijbehorend doosje in hun assortiment. Die heb ik zelfs als ik geen eten bij me heb in mijn tas zitten, je weet maar nooit… 😉 Die bestel je hier: https://www.mepal.com/nl/bestekset-3-delig-ellipse-nordic-pink-105760076700.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *