Londen voor een foodie

In de carnavalsvakantie ben ik samen met mijn vriend een paar daagjes naar Londen geweest. Steden zoals Londen zijn altijd bomvol goed eten en inspiratie voor goed eten en ik had het er dus goed naar mijn zin. Ook is de UK wat betreft product- en conceptontwikkeling een voorloper op het vaste land van Europa en er zijn dus ook behoorlijk wat producten te spotten die (hopelijk) ook over een tijdje in Nederland in de schappen liggen. Ook hebben we gegeten bij een aantal leuke cafés en restaurants. Ik begin met een paar aanraders!

Restaurants en cafés

Beijing Dumpling, Chinees restaurant

Ik had in de trein in Nederland al zin in dumplings, dus bij dit restaurant, gelegen in Chinatown, aten we de eerste avond. Dit restaurant werd door Google en TripAdvisor aangeraden. We besloten te gaan voor een menu voor 2 genaamd ‘House Set Menu B’ (21 pond per persoon) en een portie dumplings met kip (6 pond). Wij hebben gekozen voor een menu met vlees, maar ze hebben ook een vegetarisch menu en verschillende andere vegetarische en veganistische opties.

Adres: 23 Lisle St, London WC2H 7BA, UK


Ottolenghi (Spitalfields)

Tot vlak voordat we naar Londen vertrokken wist ik eigenlijk niet eens dat Ottolenghi ook restaurants bezit. Toen ik daar achter kwam heb ik meteen een reservering gemaakt. Voor het ontbijt, dat wel. Ik blijf natuurlijk een student met een studentenbudget. De Ottolenghi vestiging waar wij naartoe gingen zag er van buiten al prachtig uit. Kijk maar!

Van al die gebakjes in de etalage kreeg ik meteen trek. We werden vriendelijk ontvangen door het personeel en kregen al snel de menukaart voor onze neus. Ik heb het normaal gesproken al lastig met kiezen wat ik wil eten, en nu helemaal… goede kaart! Uiteindelijk ging ik voor de ‘Fried haoumi, lemon labneh and walnut salsa, with za’atar focaccia, tahini and mulberry molasses’. Mijn vriend ging voor de ‘Scrambled eggs and smoked salmon with creme fraiche, mixed leaf salad and grilled foccacia’. Beide waren heerlijk. Ik was vrolijk verrast door alle verschillende smaken op mijn bord die ondanks dat ze heel erg van elkaar verschilden, toch een geheel werden. Wanneer we weer een keer in Londen zijn kom ik zeker terug (en de keren er na ook), want ik wil elk gerecht op de menukaart wel proberen…

Adres: 50 Artillery Ln, London E1 7LJ, UK

BubblewrapWaffle

Een bubblewafel is iets wat ik al mega lang wil proberen. Toen we dus langs de ‘BubblewrapWaffle’ shop liepen, kon ik het niet laten om er eentje te bestellen (ookal had ik al een heel dumplingmenu op, oeps…). Je kunt je wafel hier zelf samenstellen en zelfs kiezen voor verschillende smaken zoals een matcha, chocolade of red velvet wafel. Ik koos voor de “pre-made” Oreo Crunch samenstelling, die bestond uit een gewone wafel met aardbeien-cheesecake ijs, oreo’s en salted caramel saus. Wat was die lekker zeg! Het eten er van is wel een uitdaging, maar het is het waard.

Adres: 24 Wardour St, London W1D 6QJ, UK

Four Winters

Deze keten is een ijszaak waarbij de vloeibare stikstof gebruiken om je ijsje vers te bereiden. Je kiest je smaak en vervolgens mengen ze alle ingrediënten terwijl ze bevroren worden door de stikstof. Super leuk concept! Ik had de smaak ‘Cookie Dough’ en mijn vriend ging voor ‘Peanut Butter Cup’, beide waren erg goed.

Adres: Ze hebben verschillende locaties, je vindt ze hierhttps://fourwinters.co/stores

Leon – naturally fast food

Leon is een “snackbar” die ook in Nederland meerdere vestigingen heeft. Ik liep er langs op London Stansted Airport en zag de LOVE burger op het menu staan. Deze burger bestaat uit een 100% plantaardige burger, verschillende sauzen en veganistische Gouda kaas. Die was goeeeed! Ik vond ‘m zelfs smakelijker dan de meeste andere fastfood burgers. Probeer ‘m eens!

Adres: verschillende locaties, ook in Nederland. Check de site even:https://leon.co/nl/

Plaatselijke winkels en hun producten

Primark – Hippeas

Deze vrolijke zakjes zag ik liggen bij de Primark van Oxford Street. Dit zijn “organic chickpea puffs”. Ik verwachte er eigenlijk vrij weinig van, maar ze kostte minder dan een pond en dus besloot ik de salt & vinegar smaak mee te nemen. Ik was blij verrast met de smaak en structuur van deze snacks! Qua structuur lijken ze op de Hamka’s chippies. Alle varianten bevatten (volgens mij) minder dan 100 kcal per portie en toch wel wat vezels en eiwitten. Vind ik leuk! In Nederland zou je ze eventueel online kunnen kopen, wat ik zelf zeker ga doen.

Oliver Bonas

Deze winkelketen kwamen we tegen op het treinstation van Liverpool Street. Dit is niet per se een winkel voor voedingsmiddelen, maar wel voor leuke hebbedingetjes en cadeautjes, ook wat eten betreft. Zo zag ik, zoals te zien op deze foto, glittertjes (die volgens mij dat mega coole effect creërenhttps://www.theflavorbender.com/wp-content/uploads/2017/12/Gold-Shimmery-Champagne-The-Flavor-Bender-2-17-700×1049.jpg) en “bubbles” voor prosecco, net zoals de bubbels in bubble tea. Gaaf toch! En ook erg leuk om cadeau te doen. Ik zou zeker even in de winkel langs gaan, want meer van dit soort dingetjes hebben ze zeker.

De laatste tip: lokale supermarkten!

Zoals ik al eerder vertelde is de UK wat betreft product- en conceptontwikkeling een voorloper op het vaste land van Europa. Dit zie je ook echt terug in de lokale supermarkten. Ik maakte een aantal foto’s van leuke producten die ik tegen kwam.

Dit aanbod aan “sushi” producten vind ik dus mega leuk. Ik kreeg al honger van voor het schap staan! En nu ik de foto zie eigenlijk weer…

Deze smaken Cola zero/light zijn volgens mij wel verkrijgbaar in NL, maar alleen bij de Jamin en in een blikje. In de UK stonden deze flessen in het normale schap. We kochten de exotic mango smaak, die ondanks dat hij erg lekker was, niet meer echt naar cola smaakte.
Deze Terry’s chocolate oranges zijn niet nieuw maar wel errug lekker. 😉

Hopelijk heb je iets aan deze tips en bezoek je een van deze plekjes tijdens je volgende reis naar Londen. Wanneer je dit doet, laat het me dan even weten, vind ik leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *